Temat: [Focus 2011-2014] Pierwszy przegląd 1.6EB
View Single Post
Stary 30-01-2014, 12:49   #64
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Pierwszy przegląd 1.6EB

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja oprocz filtra paliwa wymieniam wszystkie filtry przy kazdym przegladzie, czyli kazde 20tys. km. kosztuja przeciez grosze. osobiscie nie polecam zlecac taka wymiane aso kiedy nie jest na liscie, bo sobie policza pare dziesiat zlotych za wymiane
To jest właśnie paradoks ASO Forda, każde ASO zdziera, ale oni pobierają nawet opłatę za przegląd blacharski, poza tym ściśle trzymają się właśnie listy co jest idiotyzmem, bo filtr powietrza po 60 tys. km w naszych warunkach nie nadaje się do niczego, zresztą tak jak przeciwpyłkowy po 40 tys. km....akurat tutaj jest przepaść na korzyść serwisu Hondy, gdzie bez problemu wszystkie filtry wymieniali mi na każdym przeglądzie po 15-20 tys.km poza filtrem paliwa oczywiście bez dodatkowej opłaty, a przegląd blacharski też był za darmo, poza tym można było mieć własny olej, a tu na gwarancji przymuszają do swojego oleju, bo musi być na fakturze by w razie czego nie było problemów z gwarancją. Mały plus za to że na kamerce można obserwować zabiegi mechaniorów przy aucie czego nie miałem w Hondzie, ale ogólnie nie lubię ASO Forda i całe szczęście że byłem tam tylko raz na przeglądzie na razie, bo widzę że w razie czego mogą być kłopoty, gdyż sztywno trzymają się procedur i totalnie nie mają takiego ludzkiego, bardziej luźnego podejścia by zrobić klientowi dobrze, a nie z klapami na oczach trzymać się tego co niby zaleca centrala.....na dodatek byli totalnie zdziwieni, że przyjechałem na przegląd po 15 tys. km skoro mogłem po 20 tys. km - dosłownie w głowie im się to nie mieściło - chcieli mnie do domu odesłać i musiałem tłumaczyć, że po prostu CHCĘ szybciej zrobić przegląd i tyle...dosłownie paranoja....wydaje się, że akurat to ASO za żadne skarby nie wymieniłoby mi oleju po 2-3 tys. km w nowym aucie, bo nawet te 15.000 km ich bulwersowało wręcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 30-01-2014 o 13:03
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem