wymiana walka wybieraka skrzyni biegow
Czesc
Mam powtarzajacy sie problem z cieknacym olejem z wybieraka skrzyni biegow. Srednio co 3000 km musze wymieniac uszczelniacz (w ubieglym roku wymienialem 3 razy)
Po kolejnej wymianie i kolejnym wycieku zdecydowalem sie na wizyte w ASO, gdzie zdiagnozowali, ze walek wybieraka jest porysowany, przez co uszkadza uszczelniacz i w efekcie powstaje wyciek. Zaproponowano mi wymiane walka, ale koszt wymiany to prawie 2000 zl (w ASO)
Mam zamiar pojezdzic jeszcze ze 2 lata zanim sprzedam samochod, dlatego zdecydowalem sie, ze na razie bede co pewien czas wymieniac uszczelniacz. Niestety ostatnia wymiane robilem w tym miesiacu i po przejechaniu 300 km znowu pojawil sie wyciek.
I teraz sie zastanawiam. W warsztacie, w ktorym to robilem powiedziano mi, ze zdarzaja sie takie wadliwe modele i nawet jesli wymienie walek, to niekoniecznie moze to rozwiazac problem. Mam tez dylemat, czy robic to w ASO, czy w innym serwisie. Troche sie obawiam rozbierac skrzynie w nieznanym warsztacie, zeby czegos dodatkowo nie uszkodzic, a nie znalazlem nic sensownego w okolicy Bielan w Warszawie.
Czy mozecie polecic jakis sprawdzony warsztat w Warszawie specjalizujacy sie w skrzyniach do Fordow, gdzie cena robocizny mnie nie zabije?;-)
Ewentualnie, czy uwazacie, ze oplaca sie naprawiac wybierak, czy odpuscic robienie tego w perspektywie sprzedazy samochodu za 2 lata?
|