Cytat:
|
bardzo duża ? co to znaczy ?
[...]
Ja nikogo nie zmuszam do przerobienia ale próbuje uświadomić że nawet po regeneracji soczewka oryginalna jest o wiele słabsza ... jest mniejsza i gorzej wykonana nie ma możliwości by z czegoś co konstrukcyjnie jest wadliwe uzyskać coś co będzie dobre.
|
Nokitel, jestem pełen uznania pracy jaką wykonałeś - zarówno od strony technicznej, jak i edukacyjnej.
Widzę, jak świecą moje światła i też nie jestem z nich zadowolony - więc śledzę ten wątek z radością, że coś uda się zmienić.
Intencją mojego postu było jedynie zwrócenie uwagi na błąd metodologii oceny jakości "nowego" światła - zmieniły się dwie rzeczy - palnik i układ optyczny i nie wiadomo jest co, w jakim stopniu wpłynęło na bardzo dobrą ocenę końcową.
Absolutnie nie kwestionuję celowości przeróbki.
Precyzując "bardzo duża" (zmiana po włożeniu nowych palików) - zmiana oczywista, wyraźnie widoczna, przed autem nie zrobiło się trochę jaśniej lecz zdecydowanie jaśniej. Światła pozornie zyskały większy zasięg. Oczywiście jest to tylko organoleptyczna ocena a nie obiektywny pomiar.
Stwierdzam jednak, że mimo wymiany palników światła nie oświetlają drogi tak dobrze, jak, kiedy auto było nowiutkie.
Ostatnio stałem obok nowej X5 i z zazdrością patrzyłem jak jej xenony oświetlały drogę zdecydowanie lepiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.