Temat: [Mondeo 2007-2014] Regeneracja odbłyśników kesenon
View Single Post
Stary 30-01-2014, 22:50   #33
Que_Fear
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Słabo świecące xenony, wymiana soczewek pomogła

Cytat:
Napisał Du_poid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy wielką tajemnicą jest soczewka użyta do przeróbki i jakie ramy cenowe mniej więcej. Pytam bo jestem zainteresowany, ale chciał bym wcześniej wiedzieć skład produktu, ponieważ nie chce zakładać też fajerwerków. Porównujesz światło do Insignii, ale jak dla mnie jest to jedyny samochód z fabrycznymi ksenonami, który po prostu oślepia, Astra IV to samo. Dlatego zanim coś przerobię, chciał bym po prostu wiedzieć co to jest.

Co do oślepiających świateł, to nie wiem czy generalizacja będzie słuszna, bo ja nie zauważyłem żeby światła akurat nowych Opli oślepiały mnie bardziej, a innych marek mniej. Myślę że to jednak kwestia ustawienia świateł (Inna sprawa też jest może taka że Insignia z AFL ma niedość że automatyczną to chyba też stopniową regulację przysłony, stąd jak ktoś korzysta z automatu to być może dla kogoś z naprzeciwka światła mogą być bardziej oślepiające (bo np. mniej przymyka) niż przy typowych ustawieniach "krótkie-długie"). Z perspektywy kierującego AFL działa dobrze (nawet nadspodziewanie dobrze, jeśli chodzi o to czego się spodziewałem), ale może z perkspektywy jadącego z przeciwka już nie jest tak fajnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mnie np. dziś prawie totalnie oślepiły na moment beznadziejnie ustawione ksenony jakiejś nowej Mazdy (chyba 6).

Insignia czy Astra elementy świateł mają poza tym chyba też wspólne z innymi modelami innych producentów (choć tutaj pewnie nokitel konkrety mógłby podać), bo wszak to są elementy produkowane przez kilku dostawców dla wszystkich producentów.

Ostatnio edytowane przez Que_Fear ; 30-01-2014 o 22:53
Que_Fear jest offline   Odpowiedź z Cytatem