Cytat:
przy redukcji biegu mam przez 1-2 sekundy odgłos z pod maski tak jakby ktoś trąbkę naciskał. Przy zmianie biegów do góry nic się nie dzieje. ZAstanawiam się czy aby wysprzęglik nie ma dość tylko jak mieć pewność ze to to ?. Samochód zachowuje się normalnie żadnych drgań na półsprzęgle wszystko chodzi gładko, bieg jałowy ok. Szybka redukcja i dochodzi odgłos trąbki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czekam na jakąś propozycje. Przebieg to prawie 200 tys sześcio biegowa skrzynia.
|
Hmm, coś podobnego mam, co to może być? U mnie wysprzęglik wymieniany nie cały rok temu, wiec raczej to nie on.
Teraz w zimie to wystąpiło, słyszę to nie zawsze ale przy zmianie z 3 na 2 bieg z wyższych obrotów, i tak jakby tylko na śniegu lub lodzie, i z prawej strony silnika siedząc w środku auta. Macie jakieś pomysły, nie jest to odgłos jednostajny tak jak przy wysprzęgliku, trwa 1-2 sekundy i na początku głośniejszy cichnie i ustępuje całkiem.No nie mam pojęcia co to może być.