Nie odpala poniżej -7C + dziwne stuki
Witam wszystkich,
Tak więc mój Focus mk2 z 2007r. DAW_ z przebiegiem 230 000 km 1.8 TDCi sprawia mi trochę problemów.
Od początku. Dwa tygodnie temu ścisnęły mrozy i oryginalny akumulator forda nie dał już rady.
Męczyłem go trochę z odpalaniem na słabym aku aż mi się udało go odpalić. Kontrolki gasły jak rozrusznik kręcił.
Postał dwa dni, myślałem, że będzie problem z odpaleniem na mrozie -12C ale o dziwo nie było rozrusznik kręcił jak zły.
Po 30-40 sek (z przerwami) kręcenia na rozruszniku odpalił. Wyglądało to tak jaby przestały nagle grzać wszystkie świece.
Po wymianie akumulatora na nowy znów te same objawy. Kręci jak zły ale trzeba 30 sek na odpalenie.
Czy podczas "męczenia" go na słabym aku mogło coś paść w elektronice?
Nie jest to problem z zapowietrzaniem układu paliwowego (wtedy by odpalał i gasł) - przerabiałem to już.
Problemy nie występują nawet na zimnym silniku jak tylko pochodzi 15 sek.
Byłem z tym u mechanika w Lublinie auto sprawdzone pod komputerem. Błędy to p1335 (EGR?) oraz p0625.
Dostałem info, że to wina złego paliwa i musiało mi zamarznąć. Mechanik powiedział, że świece biorą 50-52A i jedna jest najprawdopodobniej spalona.
Po całonocnym mrozie -10C wchodząc w tryb serwisowy komputer pokazuje poniżej 20C temperatury silnika. Jakim cudem...?
Kwestia druga.
Dziś z rana odpalam auto (mniejsze mrozy więc załapał bez problemu) jak mu coś nie zaczęło wal.. stukać.
Zgasiłem odpaliłem i dalej stuka ale już mniej. Silnik pracuje równo.
Stukanie jest zależne od wciśnięcia sprzęgła. Co więcej jadąc do przodu auto zachowuje się inaczej. Drga i coś słychać z silnika / skrzyni.
Wczoraj, przekraczając 70km/h autem strasznie zaczęło rzucać. Tak jakby koło się "zósemkowało" albo nie było wywarzone.
Pomyślałem, że to śnieg przymarzł mi do koła. umyłem auto - objawy ustąpiły ale słyszałem, że już jest trochę inaczej z pracą auta.
A dziś już kompletnie d..a. Co ciekawe na wstecznym nie ma żadnych negatywnych objawów (stuków itp).
Wcześniej jak sprzęgło było trochę wciśnięte to można było słyszeć stuki ze skrzyni. Jeżeli puszczone albo wciśnięte do końca to nie.
Dwumasa ... ? Wymiana była w serwisie około 80k km temu.
A i jeszcze jedno.
Po wymianie akumulatora silnik mi się bardzo szybko nagrzewa.
Panie i panowie pomocy...
|