Kolego nie tylko tobie oryginalny akumulator wyzionął ducha tej zimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlaczego obstawiasz że nie jest to zapowietrzanie, tu się mylisz jeśli powietrze dostaje się przy przewodach paliwowych które są przykręcone do wtrysków to objaw będzie taki jak opisałeś gdyż iż ponieważ :] paliwo cofa się z wtryskiwacza z powrotem do baku a zanim napompuje go znów do wtrysku trochę mija.
Co do świec można je wykręcić i sprawdzić na krótko (+ do trzpienia a - do obudowy) i zobaczyć czy może to w tym problem
Jeśli nie świece proponuje zajrzeć do EGR-u kolega z forum miał podobny problem i okazało się że winowajcą była zatkana rurka chłodnicy spalin.
Co do "kwestii drugiej" koło zamachowe dwu-masowe można zajechać w 80tyś KM wszystko zależy jak kto posługuje się pedałem sprzęgła. Czemu zaczęło rzucać samochodem hmmm?? nie mam zielonego pojęcia.
"Po wymianie akumulatora silnik mi się bardzo szybko nagrzewa." - Kolego po tylu problemach jesteś pewnie już przewrażliwiony i będzie ci doskwierał każdy malutki problem. Jeżeli foka się nie przegrzewa to jest dobrze, gorzej by było jakby wskazówka z temperatury uciekała gdzieś na czerwone pole