Cytat:
|
Witam.
Jestem nowy na forum.Tomek z Leszna. Zarejestrowałem się bo kupiłem S-MAXA z 2007, 2.0 TDCI roku z nawigacją DENSO ale nie działająca. Nie działa czytnik DVD w schowku. czytnik ma sciągietą osłonę górna(widać jak płyta się kręci) i nie ma panela przedniego. W środku płyta z mapami. Jak włączę NAVI to dostaje komunikat, że "nie ma płyty z mapami".
Czy ktoś wie gdzie takie coś dostać? Na allegro nie znalazłem czytnika, są ale inne.
|
Widać że jesteś nowy bo mylisz zupełnie dwie sprawy. Dodatkowo jesteś, niestety, leniwy =
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. = w tym wątku były już opisane takie przypadku, czasami by znaleźć trzeba chcieć poszukać..... Do rzeczy. Pierwsza sprawa. Skoro na LCD pojawia się komunikat "nie ma płyty z mapami" to znaczy że system DZIAŁA i jest sprawny czego dowodem jest także: (widać jak płyta się kręci). Druga sprawa dotyczy nie działania samego DENSO ale braku możliwości wczytania mapy. Skoro pojawił się napis o braku płyty wyjmij ją i włóż ponownie. Czy ta płyta jest oryginalna? Najlepiej zrób zdjęcie napędu i płyty.....
Bump:
Cytat:
|
Witam. Przeszukałem całe forum i nie znalazłem informacji czy jest możliwość zmiany typu auta w menu serwisowym Denso. Posiadam focusa c-maxa wiec powinienem mieć ustawiony tym C307, a przez cały czas C214. Oczywiście zmianę można zrobić ale po wyjściu z menu serwisowego ustawienie wraca do pierwotnego.
|
Nie pamiętam co w modelu Twojego auta jest jednostką identyfikującą pojazd, zegary czy panel klimatyzacji, tak czy inaczej nie ma możliwości by DENSO źle zidentyfikowało pojazd = chyba że masz zegary i klimę z innego modelu ale wtedy nie jest pewny czy system w ogóle by wystartował....