Temat: [Focus 2004-2008] Nie odpala poniżej -7C + dziwne stuki
View Single Post
Stary 02-02-2014, 14:12   #7
Regis_____
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Fiat Panda 100HP
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nie odpala poniżej -7C + dziwne stuki

Cytat:
Napisał spawacz4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do świec można je wykręcić i sprawdzić na krótko (+ do trzpienia a - do obudowy) i zobaczyć czy może to w tym problem
W nowych dieslach nie polecam - świece mają inne napięcie i natężenie prądu niż podaje akumulator i możesz w ten sposób łatwo je spalić.

Co do problemu z odpalaniem na mrozie poniżej -7 stopni - niektóre Fordowskie diesle mają ten problem, że świece żarowe za krótko grzeją. Gdy temp spada poniżej -10 u siebie przekręcam załopn raz, odczekuję z 10 sek, wyłączam załpon, włączam drugi raz na 10 sek i dopiero odpalam. Spróbuj tego systemu - mnie raczej nie zawiódł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do dwumasy - z jazdą na rozsypanej dwumasie jest jak z ruletką - zależy w jaki sposób się rozsypała... Ja mam padniętą dwumasę od roku, zrobiłem na takowej ok 40 tyś km tylko u mnie dwumasa padła w ten sposób, że działa jak jednomasowe koło (po prostu jakimś cudem się zblokowało). Wiadomo - ryzyko jest, ale jakoś nie ma czasu z tym zrobić... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.