Gotuje sie plyn w chłodnicy
witam!!
jestem posiadaczem forda focusa mk1 mój problem polega na tym ze jakiś czas temu jadac do pracy zauwazylem ze nie działa ogrzewanie pomimo ze wskazówka od temperatury stala po srodku wskaźnika z nawiewu leciało ciagle zimne powietrze . gdy dojechałem do roboty otworzyłem maske i zobaczyłem ze zbiorniku plyn się "gotuje" i tak jak by uciekal przez korek bo czesc silnika była mokra... zadzwoniłem do mechanika który powiedział mi ze może to być uszczelka odp gowica niby w zbiorniczku nie widać oleju ani jego stan w silniku nie zmalal... dodam jeszcze ze niedawno kupielem nowy blok o pojemność 1.4 a osprzęt został przelozony ze starego 1.6 w którym miałem podobna syt i była to wina termostatu który się nie otwieral i wyjecie go pomoglo. co mnie zdziwilo gdy tego samego dnia wieczorem wracałem do domu z pracy już wszystko było git z nawiewu leciało cieple powietrze a plyn się nie gotowal jak przejechałem ta sama trase. dodam jeszcze ze samochod stroj na dworze nie w garażu . jak myslice co może być tego powodem??
|