View Single Post
Stary 02-02-2014, 21:47   #38
jaqbwp
ford::beginner

Imię: Qba
Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Czy klimatyzacja powinna być cały czas włączona?

Cytat:
Napisał Vadero Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może się źle wyraziłem - kręci sie koło pasowe, a sprężarka stoi. Jak długo stoi to jej dobrze nie robi w tym sensie ;D

Bump:

Jak jest duża wilgotnośc na zewnątrz, jedziesz na klimie, a potem temp. spada i klima przestaje działać to szyby mogą nieźle zaparować, a że jest duża wilgotnośc to sie ciezko je odparowuje - dlatego wtedy raczej wolę miec klime na off. W innych przypadkach klima zawsze włączona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak bywa gdy się długo jedzie i zmienia się pora dnia, przy dużej wilgotności i na dodatek na pokładzie ze 2 osoby sobie jeszcze śpią (śpiochy jakoś mocniej parują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

Wówczas przewietrza się auto, lub jak pisałem zmienia od czasu do czasu ustawienia klimy by jakiś przedmuch był, ostatecznie włącza się ciągły nadmuch. Miałem takie zdarzenie tylko 2 razy.
jaqbwp jest offline   Odpowiedź z Cytatem