Odp: Moduł Komfortu - Wymiana/Dobór i oznaczenia
Wyczyta numery pasujących GEMów ale to w zasadzie bez znaczenia :-)
Z tego co wiem GEMy dziela sie na 2 grupy
- przed liftem
- po lifcie
i w kazdej z grup sa 3 opcje - bez alarmu, z alarmem obwodowym, z alarmem z czujnikami ruchu (to mozna odczytac z numerow a nawet chyba z samej naklejki).
reszta to kwestia ustawien w samym GEMie a ustawienia nie sa odwzorowane w numerze bo mozna je regulowac komputerem serwisowym wiec nawet jak kupisz GEM z takimi numerami ak zaproponuje Microcat nie masz gwarancji ze wycieraczki czy grzanie szyby zadziala.
Ja do swojego strupka bez alarmu z 2001 roku wlozylem poliftowy GEM z alarmem z 2005 roku i wszystko smiga bez problemu. Mialem szczescie ze dawca nie mial autowycieraczek za to mial grzaną szybe (moj nie ma i przy odczycie bledow mi mowi B2256 - Zwarcie z masą przekaźnika podgrzewanej przedniej szyby.) Za to mi nie rozbraja alarmu przyotwieraniu auta z kluczyka (GEM jezt z czasow gdzie dawali 2 piloty u mnie byl w oryginale tylko jeden) i musze to przestawic bo jakmi pilot padnie to bede miał kłopot :-)
potem co prawda zalozylem autowycieraczki i bez przestawiania GEMa ktory pracuje w trybie wycieraczek czasowych mam blad B2110 - Przerwa w obwodzie przekaźnika silnika wycieraczki przedniej szyby ale wszystko chodzi bez problemu
Ostatnio edytowane przez rednaxelA ; 04-02-2014 o 12:25
|