View Single Post
Stary 04-02-2014, 12:29   #1
GilasM
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK1 FL
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 29.10.2004
Exclamation Identyfikacji koloru nadwozia. Błędny VIN czy co z tym autem jest ?

Witajcie Forumowicze.

Jako, że zima ma się ku końcowi (mam nadzieję) to postanowiłem na poważnie zabrać się za poprawki lakiernicze w mojej Foczce. Problem polega na błędnym (moim zdaniem) numerze VIN, ponieważ po dekodowaniu podaje mi silver metalic.
Autko kupiłem w zeszłym roku w sierpniu, obecnie przejechał ponad 10k ze mną za kierownicą i jestem BARDZO zadowolony: pali na dotyk przy -22oC, pali mało, grzeje, jeździ, ładnie wygląda, czyli wszystko gra i buczy.
Przed zakupem był sprawdzony profesjonalnym miernikiem grubości powłoki lakierniczej i na całej powierzchni grubość wskazywała ~140-155μm łącznie z dachem.
Również sprawdzałem pod uszczelkami, w bagażniku, nadkola, progi: jednym słowem lakier oryginał.
Niestety moja Foczka ma lakier piękno czerwony i tutaj zaczynają się schody...
Aby kupić lakier potrzebuje jego numer...

Poniżej dołączam fotki foczki (wybaczcie za brudaska ale stoi pod chmurką, jest zima i sami wiecie...)
Jeżeli posiadacie taki sam kolor, prosiłbym o info z kodem/numerem lakieru abym mógł zakupić odpowiedni kolor.

Następne pytania:
Czy jest możliwe błędne zakodowanie lakieru? Czy zdarzają się takie pomyłki? Czy ewidentnie mam przemalowane autko, a jeżeli tak, to gdzie i jak to sprawdzić, aby potwierdzić na 100%...?

Pozdrawiam Wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

VIN: WF0AXXWPDA4Y85809
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2014-02-04 12.32.24.jpg (98.4 KB, 107 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2014-02-04 12.32.57.jpg (92.3 KB, 64 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez GilasM ; 04-02-2014 o 12:45
GilasM jest offline   Odpowiedź z Cytatem