HEYKA.wszyscy ktorzy maja podobny problem jak Ja -uprzedzam .NIE WYMIENIAJCIE NIC dopoki nie znajdziecie przyczyny.Nie zgadujcie bron boze bo duza czesc osob robi to.
Ja pisalem o swoim problemie wczoraj a dzis znalazlem usterke.dobrze byla schowana a trafilem na nia przypadkiem.
Podnaszace sie obroty to na 200 procent sprawa lewego powietrza ktore dostaje sie do kolektora ssacego dzies przez jakis nieszczelny przewod,trzeba tylko znalezsc ktory.U mnie np.to bylo na kolektorze ssacym od tylu przepustnicy.w pewnym momencie uslyszalem ze cos syczy;zaczalem szukac i znalazlem peknieta i struchlala zagluszke plastikowa na kolektorze ssacym.po prostu struchlala.gdy tam zaczalem macac reka to mi prawie sie rozsypala w rekach.pomacalem dalej i znalazlem druga zaworek ,taka rurka dlugosci 2 cm na 6 - 8 mm srednicy .tez byla oddetkana.przytkalem reka i odrazu silnik zaczal ROWNIOTKO pracowac .zrobilem szybki test.mialem w samochodzie takie korki do uszu ,wiec zgniatem je i zatkalem je i postanowilem wyprubowac auto.zrobilem 10 km w miescie i moze z 30 swiatel i auto ani razu nie przygazowalo samo ani nie zgaslo.idealnie.nie bylem pewny czy to fabrycznie jest zagluszone wiec w internecie wpisalem kolektor ssacy focus 1.8 16 V i znalazlem zdjecia gdzie na nich te otwory sa zagluszone BIALYMY fordoskimi zagluszkami takimi.i problem z glowy .auto spisuje sie idealnie.zastanawiam sie tylko jak profesjonalnie moglbym to zagluszyc na stale??
WYRZYCILEM W BLOTO JUZ 800 zloty bo wymienilem na oryginal czujnik przepustnicy i czujnik VSS dlatego uprzedzam wszystkich.szukajcie az znajdziecie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Na tym zdjeciu dokladnie widac te dwie biale zagluszki.ktos kto sie nie zna wogole nie zauwazy ich braku czy braku jednej z nich jak bylo w moim przypadku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://allegro.pl/focus-mk1-98-04-1-8-16v-zetec-kolektor-ssacy-i3882637286.html
Powodzenia.