Wtrącając się w temat.... jest jakiś sposób na dodanie takowej diody czy też innego "powiadamiacza" w C-maxie z 2005r? Jak nie można tego zrobić w sposób programowy to może jakiś domowy sposób, bo męczy mnie nasłuchiwanie wentylatora przed każdym wyłączaniem auta. Chodzi mi o jakiś prosty sposób żebym mógł monitorować ten jakże kłopotliwy proces.
Bump:
Cytat:
Jak DPF będzie się chciał wypalić, to wystartuje wypalanie, a jak nie - to nie wystartuje. Ponieważ DPF wypala się statystycznie raz na pełen bak, to wystarczy przejechać na 5 biegu ok. 700km i wtedy mamy 90% prawdopodobieństwa, że "daliśmy radę" i DPF nam się wypalił... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A czy to prawda, że muszą być wyższe obroty żeby mógł sie wypalić? Czy auto może stać na postoju? Mam na myśli, że niekiedy się człowiek zorientuje że sie wypala tuż przed wyłączeniem silnika - czy jest konieczność kontynuacji jazdy czy można odczekać spokojnie na parkingu aż się wentylator wyłączy i dopiero potem zgasić auto?