View Single Post
Stary 05-02-2014, 16:50   #6
piotrekone12
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: jest S-MAX 2.0TDCi Titanium S, był FOCUS MK3 1.5TDCi, FOCUS MK3 i FOCUS MK2 1.6 TDCi, C-MAX 2.0i
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: C-Max mk I benzyna

Cytat:
Napisał auto-focus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam!
Od dłuższego czasu mam problem z kupnem samochodu. Po wielu podejściach i analizach ma to być C-max z rocznika 2008-10. Koniecznie benzyna (większość mojej jazdy, to krótkie trasy po mieście). O ile lubię jeździć dieslem i stary TDDI radził sobie bez problemu z miejską jazdą, to jednak boję się diesla z CR, dwumasą i DPF. Niestety nie ma samochodu dla mnie. Nigdzie nie mogę znaleźć samochodu z benzyną 2.0 i bez gazu. No może coś tam na mobile.de się pojawia, nawet Titanium, ale tylko 1,8. Stwierdziłem, że ten silnik będzie tylko łączył wady 1,6 i 2.0 czyli słaba moc i wysokie spalanie.

Na rynku jest za to całe mnóstwo diesli. To powiedzmy pierwszy przykład, na który bym się skusił: http://otomoto.pl/ford-c-max-2-0-tdc...C31566982.html (choć tutaj jeszcze dochodzą opłaty).

I teraz moje pytania: skoro nie dostanę c-maxa z benzyną 2.0, to może jednak zadowolić się 1.8 i sprowadzić sobie taki samochód z Niemiec?

A może jednak nie bać się diesla 2.0? Kolega ma taki silnik w C8 i samochód jeździ świetnie, więc mniejszy c-max powinien rwać asfalt?

O tym powyższym ogłoszeniu z dieslem może ktoś coś powiedzieć?

Jest wprawdzie benzyna 2.0 tutaj: http://tablica.pl/oferta/rudy-ford-c...tml#ea0a858df3

Ale stoi od dawna. Do tego zdjęcia podkręcone... z Płocka... jakoś nie wzbudza zaufania...
Już nie stoi - kupiłem. Jestem zadowolony.
Auto sprawdziłem w ASO. Wszystko OK.
Zdjęcia rzeczywiście wyretuszowane.
Dziwne, ale w rzeczywistości auto prezentuje się dużo lepiej jak na zdjęciach z ogłoszenia.

Ostatnio edytowane przez piotrekone12 ; 05-02-2014 o 17:17
piotrekone12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem