View Single Post
Stary 05-02-2014, 21:54   #1
ditd
ford::amateur

Imię: tomasz
Model: fiesta xl
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie 1.4 TDCi Po opłukanie wodą silnik nie odpala co zrobiłem źle ?

Witam.jestem nowy prosze o wyrozumialosc.
3 miesiace temu kupilem fieste 1.4 tdci 2003r 230 tys najechane ,auto angielskie.wszystko bylo pieknie do tego momentu jak wyczyscilem dolot i wymienilm oring na wtrysku na powrocie paliwa przy okazji opukalem silnik goraca woda.po tej operacji auto kleklo.trzy tygodnie stoi pomysly sie juz koncza.po umyciu zapalila z bledem eac fail.zgasilem,zapalilem,zgasilem ,zapalilem,zgasilem i zamilkla.co juz sprawdzilem
1nie jest zapowietrzony
2wymienilem wtyczke i czujnik cisnienia
3sprawdzilem wszystkie wtyczki ,i kostki przy sterowniku.
4 wymontowalem wymylem i wyplukalem filtr paliwa[paliwo przechodzi]
5 wypiolem wtyczke od czujnika na listwie[proba odpalenia]piasko
auto kreci i tyle.
tydzien temu bylem u mechanika pociaglismy kable od czujnika cisnienia odpalila,jak zgasilem to po 5 minutach koniec.nic juz nie pomoglo.dlatego pierwsze wymienilem kable z czujnikiem.po kilku prubach odpalila,wyjechalem na droge.jak trzymalem rowno obroty lub krecilem wyzej bylo ok.lecz jak ujmowalem to eac fail.max do 2500 obr.jak opuscilem do 2000 blad zniknal i dalej moglem krecic wyzej.wrocilem do domu zostawilem auto i koniec od niedzieli nie zagada wogole.nie wiem juz co robic.krew mnie zalwa.blod na kompie [p0606]POMOCY!!!!nie usuwajcie mojego tematu od razu.zalozylem nowy bo nic nie znalazlem na temat mojego przypadku.

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 06-02-2014 o 20:06
ditd jest offline   Odpowiedź z Cytatem