View Single Post
Stary 05-02-2014, 22:10   #116
Palek_PL
ford::advanced

Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: jaki wybrać akumulator ? Jaki polecacie ?

Cytat:
Napisał saintos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego mi też tak mówił sprzedający i w końcu kupiłem varte silver 61Ah 600A bo ten który miałem to był fordowski 590A a sprzedający argumentował,że te silver są pomimo podobnych wartości wydajniejsze o te 20% tak jak reklamuje varta. Wprawdzie akumulator sprawuje się dobrze i wartości jakie pokazują mi woltomierz i test na zegarach są wzorcowe to mimo wszystko mam niedosyt, że mogłem kupić większy. Zwłaszcza że na osłonie akumylatora są podane 3 wielkości i ta największa ma 720A.
Witam.Dokladnie taka varte polecil mi dzisiaj spec od aku.Mowil ze do benzynki to max 70ah wsadzac bo wiecej nie ma sensu.sprawdzil stary aku i polecil go jeszcze podladowac i pewnie jeszcze pojezdze na nim.z ciekawostki pomiarowej wyszlo ze nalepka fordowska 60ah 590a na aku ma sie ni jak do rzeczywistosci.wyszlo 620a na pradzie rozruchowym ale skwitowal to stwierdzeniem ze ford sam nie wie co montuje.reasumujac aku najlepiej w granicach 60ah i 600a.pzdr!
Palek_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem