Temat: [Mondeo 2000-2007] Nie działa podgrzewana przednia szyba
View Single Post
Stary 06-02-2014, 18:09   #224
Krisukznw
ford::amateur

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Nie działa podgrzewana przednia szyba

Witam , a więc najpierw zacznę od tego ,że mam Forda Mondeo mk3 z 2005 roku , silnik 2.0 , diesel . Samochód kupiłem jakieś 2 lata temu i jakoś od miesiąca mam problem z podgrzewaniem przedniej szyby,wspomnę jeszcze że forum przeszukałem i nigdzie nie znalazłem tego co trapi mój samochód ,więc sprawa wygląda następująco jak cofniemy się z miesiąc to wszystko chodziło sprawnie ,rano jak było chłodno ,odpalałem samochód i automatycznie odpalały się oba włączniki od podgrzewania szyby tylnej i przedniej , i mamy sytuacje z teraz ,w której po odpaleniu samochodu samoczynnie odpala się tylko podgrzewanie szyby tylnej , (dioda tylko świeci w przycisku od podgrzewania tylnej szyby) przy próbie ręcznego przyciśnięcia włącznika podgrzewania przedniej szyby dioda od włącznika tylko mrugnie( tak na pół sekundy) , nie działa również jak próbuje włączyć jak silnik jest już ciepły , sprawdzałem to jak szyba była oszroniona,bo myślałem że tylko dioda się spaliła ,ale to nie to ,bo tylna szyba ładnie odmarzła ,a przednia nawet nie ruszyła i musiałem zrobić to dmuchawą ,dodam jeszcze raz,że jeszcze miesiąc temu oba te przyciski działały , auto w tym czasie nie było u mechanika ,elektryka ,nikt przy nim nie grzebał ,samo z siebie przestało działać i nie mam pojęcia co może być przyczyną tego i co mogę z tym zrobić ,bardzo prosiłbym o jakieś wskazówki,może ktoś miał taki sam problem i udzieli mi jakiejś rady ,czekam na odpowiedzi ,dziękuje z góry.
Krisukznw jest offline   Odpowiedź z Cytatem