View Single Post
Stary 06-02-2014, 22:59   #3
m[g]
ford::beginner

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Focus - OPINIE

Focus Kombi Mk1 TDDi 90KM, 2004

Usterki: wymiana obudowy termostatu na aluminiową (plastikowa się odkształcała i gubiłem płyn), wymiana jednego wtryskiwacza (był pęknięty, prawdopodobnie ktoś kombinował i przekręcił), wymiana uszczelniacza wału korbowego od strony skrzyni, wymiana rolki prowadzącej paska, wymiana świec, wymiana łożyska podpory półosi, regeneracja sprężarki klimatyzacji, raz żarówka z przodu, dwa razy z tyłu.

Spalanie: w trasie 5.5-6.5 L, w mieście 6-8 L

Negatywy: kultura pracy silnika (traktor, szczególnie w zimne dni), po roku jazdy przydałoby się więcej koni (przesiadłem się ze starej Cliówki, więc pierwsze wrażenie super), pojawiają się małe bąbelki przy rantach maski.

Pozytywy: prowadzenie (w tej klasie żaden samochód tak nie jeździ), całkiem pakowny, design (zewnętrzy i wewnętrzny), podgrzewana przednia szyba, spalanie, elastyczność, koszty utrzymania, wygodne fotele z przodu.

Ogólnie: bardzo dobry stosunek jakości do ceny, mimo paru usterek jestem zadowolony. Jeździ, odpala, nigdy mnie nie zawiódł, ale należy pamiętać o regularnej wymianie oleju i filtrów. Polecam też od czasu do czasu go ostro przedmuchać, tak pod 4 tyś. obrotów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez m[g] ; 07-02-2014 o 13:03
m[g] jest offline   Odpowiedź z Cytatem