Temat: [Mondeo 2000-2007] Jaki zestaw hamulców?
View Single Post
Stary 07-02-2014, 10:59   #162
pawpor
ford::advanced

Model: Alfa 159 SW
Silnik: 2.4 JTDm
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Jaki zestaw hamulców?

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie znam firmy Zimmerman do końca, ale wydaje mi się, że to jednak trochę niższa półka niż EBC albo nawet ATE
I własnie z tąd biorą się takie opinie o Zimmermannie - sam nie jeździłem ale wujek szwagra mówił...

Zimmermann to pierwszy montaż m.in w Mercedesach AMG, Porsche, Audi TT RS. Często też jest wkładany do pudełek Ate (więc Zimmermann = Ate Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) więc ciężko mówić, że Zimmermann w pudełku Zimmermann jest gorszy od Zimmermann'a w pudełku Ate Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Btw, od jakiegoś czasu słyszę negatywne opinię nt. tarcz Brembo. Podobno łatwo i szybko się krzywią.
Też do nas to dociera, ale w mniejszym stopniu niż negatywne opinie o TRW - właśnie dlatego obu tych firm nie ma w naszej ofercie. Cały czas zastanawiamy się nad wprowadzeniem Brembo ale najpierw musimy założyć je do kilku naszych samochodów i przetestować. Nie będziemy sprzedawać towaru o którym tylko mamy zasłyszane opinie...

Co do TRW to właśnie po takich testach (Alfa 147 i Rover 25) po których stwierdziliśmy, że na tych produktach nie da się jeździć firma została skreślona z naszej oferty...

Bump:
Cytat:
Napisał FrogsterPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"(...) albo nawet ATE"? A ATE jest takie złe? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No dobra, u mnie się niestety tarcze PowerDisc pokrzywiły, ale prawdopodobnie z powodu przegrzania... podejrzewam, że coś było nie tak z montażem, bo nie jeździłem ostrzej niż na innych.
Do dynamicznej jazdy należy dobrać także odpowiednie tarcze a co najważniejsze poprawnie je zamontować
pawpor jest offline   Odpowiedź z Cytatem