Cytat:
|
Nie znam firmy Zimmerman do końca, ale wydaje mi się, że to jednak trochę niższa półka niż EBC albo nawet ATE
|
I własnie z tąd biorą się takie opinie o Zimmermannie - sam nie jeździłem ale wujek szwagra mówił...
Zimmermann to pierwszy montaż m.in w Mercedesach AMG, Porsche, Audi TT RS. Często też jest wkładany do pudełek Ate (więc Zimmermann = Ate
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) więc ciężko mówić, że Zimmermann w pudełku Zimmermann jest gorszy od Zimmermann'a w pudełku Ate
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Btw, od jakiegoś czasu słyszę negatywne opinię nt. tarcz Brembo. Podobno łatwo i szybko się krzywią.
|
Też do nas to dociera, ale w mniejszym stopniu niż negatywne opinie o TRW - właśnie dlatego obu tych firm nie ma w naszej ofercie. Cały czas zastanawiamy się nad wprowadzeniem Brembo ale najpierw musimy założyć je do kilku naszych samochodów i przetestować. Nie będziemy sprzedawać towaru o którym tylko mamy zasłyszane opinie...
Co do TRW to właśnie po takich testach (Alfa 147 i Rover 25) po których stwierdziliśmy, że na tych produktach nie da się jeździć firma została skreślona z naszej oferty...
Bump:
Cytat:
"(...) albo nawet ATE"? A ATE jest takie złe? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No dobra, u mnie się niestety tarcze PowerDisc pokrzywiły, ale prawdopodobnie z powodu przegrzania... podejrzewam, że coś było nie tak z montażem, bo nie jeździłem ostrzej niż na innych.
|
Do dynamicznej jazdy należy dobrać także odpowiednie tarcze a co najważniejsze poprawnie je zamontować