Focus I, 2000r, 1.6 benzyna+LPG
Kupiłem z przebiegiem 119tys, założyłem gaz od razu. Sprzedałem po dwóch latach z przebiegiem 195tys.
Usterki:
- cewka zapłonowa,
- przegub wewnętrzny,
- centralny zamek (nie zamykał się automatycznie, musialem ręcznie zamykać, typowy problem w tym modelu),
- woda w aucie po stronie pasażera (dwie przyczyny: podszybie i szyba przednia, pomogło przeklejenie szyby i podklejenie podszybia po wymianie filtra kabinowego)
- mechanizm podnoszenia szyby przedniej uległ uszkodzeniu
- czujnik VSS
Spalanie: mi średnio spalał 8 - 8.5 LPG (tryb mieszany - nie do końca miasto, nie do końca trasa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Negatywy:
- rdza ! ! ! (drzwi z tyłu na dole, klapa bagażnika)
- skomplikowane zawieszenie z tyłu
- drobne usterki
Pozytywy:
- przez dwa lata użytkowania nie było takiej usterki, która by unieruchmiła auto. Silnik prawie w ogóle nie brał oleju i bardzo dobrze współgrał z instalacją gazową (mimo tego, ze wszędzie piszą, że ten silnik się nie nadaje do LPG)
- wygląd
- prowadzanie
- zawieszenie wytrzymało 180tys po polskich drogach bez remontu (dopiero przy tym przebiegu wymieniłem kilka wahaczy - ale nie wszystkie, więc nie było tak drogo)
Ogólnie:
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Nie jest może tak bezawaryjny jak toyota (tata ma corolle z 1997 roku i tam praktycznie nie ma żadnych usterek i blacharka też dobra)