View Single Post
Stary 08-02-2014, 14:49   #35
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Czy warto tankować benzynę 98 do ecoboost'a?

http://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI

http://www.youtube.com/watch?v=WTaBngvsPrc

Więc chyba dla aut poniżej 200PS zysk jest wymierny, no chyba że samopoczucie jest lepsze.
P.S. Proszę nie zapomnieć że jesteśmy polskimi konsumentami więc gdzie jest możliwość wyrolowania nas tam nas rolują, a na paliwie to już na pewno, wyniki same mówią o tym.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jeszcze jedno przydatność paliw jest od 6mc-cy do 2 lat , więc w związku z tym paliwa premium są droższe mniej się go sprzedaje i "świeżość" takiego paliwa jest wątpliwa.Jeśli mają dodatki bio to jeszcze krócej. A jeżeli komuś zależy na uszlachetniaczach to za zaoszczędzone pieniądze lepiej kupić osobno uszlachetniacz i wlać do baku.Wtedy mamy pewność że mamy uszlachetniacz a nie przypuszczenia że jest, przecież na logikę nikt tego nigdy nie sprawdził czy takowe związki są w paliwach premium.Jeden bak lania paliwa 95 to oszczędność ok 10 zł , a koszt uszlachetniacza 10 ok 15zł którego nie trzeba lać cały czas tylko co ok 5000-10000km.Ale uszlachetniacze zmniejszają kaloryczność paliwa = mniejsza moc.

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się oprócz tego co tankujemy ale ILE tankujemy, mam namyśli poprawność mierzonej ilości paliwa. Parę razy sam się spotkałem że dystrybutor doliczył mi grosze przy odkładaniu pistoletu.
Nie wspomnę o rozszerzalności paliwa przy zmianie temp.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prostu Polak ma we krwi, kręcenie oraz oszukiwanie drugiego Polaka. Bo po co płacić jak można ukraść z cysterny i dolać jakiegoś innego syfu.

A zresztą wszystko mi jedno kto co tankuje. NIe jestem chemikiem więc osobiście tych spraw nie sprawdzę więc to tylko przypuszczenia i spekulacje.

Ostatnio edytowane przez bonzo000 ; 08-02-2014 o 15:37
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem