Witam serdecznie,
Dzisiaj zabrałem sie za montaż składanych oraz podświetlanych lusterek w moim aucie.
Przed przystąpieniem do pracy sprawdziłem czy moje auto nie jest już wyposażone w oryginalne wiazki elektryczne.
W drzwiach sprawdzamy to w następujący sposób demontujemy przełącznik sterowania lusterek (podważamy go paznokciem i wyciągamy) i sprawdzamy ile jest przewodów jeżeli mamy 8 przewodów to znaczy że przewód od sterowania już mamy jest to przewód czarno/czerwony, możemy zdemontować również obudowę na której trzyma się przełącznik i sprawdzimy wiązkę do lusterka interesują nas przewody:
biało/zielony podłączony do lusterka z czerwonym - zamykanie/otwieranie lusterka
zółto/zielony podłączony do lusterka z zielonym - zamykanie/otwieranie lusterka
pomarańczowo/niebieski podłączony do lusterka z fioletowym - podświetlenie lusterka
czarno/niebieski podłączony do lusterka z białym - podświetlenie lusterka
W moim przypadku posiadałem wiązkę w drzwiach niestety nie było wiązki w aucie, a szkoda bo z dorobieniem jej jest trochę zabawy.
Jak sprawdzić czy posiadamy wiązkę od strony auta, z tego co wyczytałem na forum należy sprawdzić pod skrzynką bezpieczników w aucie czy widać brązową podstawkę od przekaźnika (obok najcześciej jest niebieska o ile jest zamontowana - a jest ona od spryskiwaczy lamp przednich) jeżeli brązowa podstawka jest to instalacja od strony auta jest prawdopodobnie kompletna i wtedy dokupujemy tylko brązowy przekaźnik.
Na załączonym rysunku starałem się w miarę opisać kolory przewodów oraz jak je podłączyć. Za złączmi drzwi C54 (kierowca górne, dolne to C50) oraz C52 (pasażer) w kierunku przekaźnika kolory są wypadkowe ponieważ nie posiadłem wiązki w aucie i musiałem ją dorobić.
Jezeli chodzi o zasilanie przekaźnika sterowania lusterek (brązowego) to potrzebujemy go zasilić na styki 5 (-) oraz 6 (+) musi to być stałe zasilanie wg schematów i opisów z forum oryginalnie zasilanie to jest z bezpiecznika F75 (7,7A). Ja zrobiłem to trochę innaczej w związku z tym że posiadałem już zamontowaną podstawkę od niebieskiego przekaźnika wlutowałem się przewodem zasilającym (+) do niego natomiast masę (-) podłączyłem do obudowy przy skrzynce bezpiecznikowej)
Kolejnym stykiem w przekaźniku jest 2 odpowiadająca za sterowanie składaniem lusterek (przewód idzie do przełącznika w drzwiach) sterowanie jest po przez podanie na ten styk minusa (-) PAMIĘTAJCIE ŻE PRZYCISK W DRZWIACH DUSI SIĘ W DÓŁ W CELU ZAMKNIECIA/OTWARCIA LUSTEREK A NIE W GÓRĘ!!
Styki 1 oraz 2 w przekaźniku odpowiadają za otwieranie/zamykanie lusterek. Jeden przewód z lusterka prawego i lewego idzie np: na 3 a drugi na np. 1. Ważne jest tylko przed połączeniem sprawdzenie czy na tych samych przewodach dla prawego i lewego lusterka otwierania i zamykania, ponieważ działanie silniczka polega na zmianie plusa z minusem np. otwieranie na silniczek podawany jest plus-minus a zamykanie na silniczek podawany jest minus-plus.
Co do pinów w złączach C52 oraz C54 najlepiej jest kupić na allegro z jakiegoś Anglika odcięte całe złącze, ja tak zrobiłem dzięki temu zyskałem piny których brakowało w złączu od strony samochodu. Koszt takiego złącza w granicy 30-40zł.
Jeżeli chodzi o podświetlanie lusterek to ja rozwiązałem to w bardzo prosty sposób połączyłem przewody pod oświetlenie nad nogami kierowcy i pasażera, myślę że bardzo prosty sposób wiec nie bede się na ten temat bardzo rozpisywał.
Jeżeli interesują was koszty jakie poniosłem to wygląda to tak:
lusterka 2szt, wiązki drzwi 2szt, przełącznik 1szt, przekaźnik brązowy 1szt - 220zł
podstawa przekaźnika brązowego - 30zł
złącze do drzwi - 40zł
przewody, opaski, taśma itp. - 10zł
(w cenach wliczone koszty wysyłki z allegro)
Czas pracy ok 4h bez zbędnego pośpiechu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W razie jak by się komuś nasuneły jakieś propozycje zmian w tekście to proszę pisac postaram się w miarę możliwości edytować i pomóc kolegą którzy planują taki montaż.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.