View Single Post
Stary 11-02-2014, 10:11   #14
papse
ford::average

Imię: Seba
Model: Focus Mk2 Wagon
Silnik: 1.6 100KM + Junkers
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Brak klaksonu, świateł cofania, przeciwmgielnych i kilka innych.

No i sprawdziłem, niestety w mk2 nie ma takiego przewodu z akumulatora o którym piszecie.
Przewód masowy bezpośrednio z akumulatora rozdwaja się (oba są grube), jeden przykręcony jest do nadkola a drugi do silnika, żadem nie idzie bezpośrednio do krzynki z przekaźnikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po zdjęciu obudowy filtra powietrza ukazały się jeszcze dwa przewody masowe, ale nie połączone już bezpośrednio z akumulatorem, jeden bardzo zaśniedziały a sama śruba skorodowana . Ucieszyłem się myśląc, że znalazłem przyczynę. Zdemontowałem oczko, przewody w środku nawet po odcięciu kilku cm, również zaśniedziałe i tak jakby przegrzane z przeciążenia. Najlepiej byłoby je wymienić tylko nie wiem dokąd idą, bo oba wchodzą w wiązkę z peszlem, który się jeszcze rozdwaja i d...a. Oczyściłem oczko i przewody ale nie pomogło. Pruć wiązki?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg forum rdza.jpg (28.8 KB, 40 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg forum rdza 1.jpg (37.7 KB, 47 wyświetleń)