Witam. Mam problem z moim essim
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzisiaj wymieniłem sprzęgło na nowe LUK'a bo stare motorcrafta już dało o sobie znać. Myślałem, ze szumi łożysko od sprzęgła ale nie. Hałas wydobywa sie ze skrzyni biegów i nasila się z dnia na dzień. Po rozgrzaniu prawie nie słychać ale ja w cuda nie wierzę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Domyślam się, że siadają łożyska, ale tego nie jestem pewny biegi wchodzą równo bez zgrzytów itp. podczas jazdy także nie słychać wycia ani nic podobnego wszystkie objawy występują na luzie. Czytałem trochę o tym i podobnież jest to łożysko na wałku sprzęgłowym czy cos takiego ale ja się na tym nie znam. Teraz mam pytanie czy remontować tą skrzynie czy kupić jakiś bubel używany w którym będzie to samo? Ewentualnie jaki jest koszt naprawy oczywiście samemu (nie ufam mechanikom) i jakiej ewentualnie firmy i gdzie zakupić wszystkie łożyska? Z góry dzięki za pomoc. Auto ma oryginalny przebieg 213tys. km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.