View Single Post
Stary 12-02-2014, 23:18   #69
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Proszę o polecenie mechanika -Kraków 2013

Witam,
Mamy w firmie 13 różnych fordów. W zależności od użytkownika serwisowane są W S&S, ABC Focus. Dla mnie S&S totalne dno. Goście skrajnie nieuprzejmi, nieprofesjonalni i za każdym razem wciskają, że trzeba wymienić pół samochodu, bo w przeciwnym razie za 10 km samochód zatrzyma się na wieki. Dodatkowo terminy napraw.... tragedia. Kolega jesienią zostawił Mondeo po zerwanym pasku rozrządu. Robili 4 tygodnie. Na dodatek stwierdzili, że nie trzeba planować głowicy...
ABC Focus: w zależności jaki mają humor. Czasami jest super, innym razem tragedia. Raz gość nie miał czasu na podłączenie kompa, zaproponował, że jak chce to może mi pożyczyć i sam sobie mogę wykasować błędy - dla mnie fajna sprawa. Ale innym razem mechanik nie przyjął mnie na umówioną wcześniej wymianę oleju, bo zamiatał warsztat. Goście z biura nie byli w stanie go przekonać do zmiany decyzji. Paranoja. Mechanicy opryskliwi. Kiedyś miałem problem z przybywającym szybko olejem w Focusie. Panowie stwierdzili, że oni nic nie mogą poradzić i odesłali mnie do firmy AutoKubik. Gość przez telefon zdiagnozował usterkę. Niestety trzeba trochę czekać na termin. Ale warto. Ceny nieprzyzwoicie niskie. Od tej pory jeżdżę tylko do niego. Firmę prowadzi ojciec z synem, koniecznie trzeba rozmawiać z synem (Michał). Jeszcze jedna uwaga. Naprawa samochodów to jego pasja. Raz op...ł po całości kumpla, który przyjechał do niego samochodem zaniedbanym. O samochód trzeba dbać, :-) z czystym sumieniem polecam. :-)
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem