View Single Post
Stary 15-02-2014, 09:59   #201
luksw
ford::beginner

Model: Mondeo Mk4 Kombi GHIA X
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: [mk3][mk4]Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale i tak tego nie poznasz. sama wskaznik inspekcji mize byc skasowany pomimo ze olej nie byl wymieniany. i na odwrot - mogli wymienic olej ale nie skasowac inspekcji
No tak ale zawsze mógłbym zrobić zadyme. Bo ja wymieniałem olej 13000km temu jak kupowałem autko. Poprzednio podobno był wymieniony kilka tyś wcześniej co dawałoby efekt taki jak mam teraz. Podejrzewam, że serwis sprawdził że olej był niedawno zmieniany i go nie wymienił (może myśleli że będę mniej jeździł). Wystawili tylko fakturę. Czy można jakoś sprawdzić olej organoleptycznie ile ma przejechane czy to i tak indywidualna kwestia każdego silnika. Swoją drogą skoro jest to gdzieś zapisane to powinno dać się to info jakoś wydobyć. Ewentualnie parametry na podstawie których komp stwierdza konieczność wymiany.
Wracając do tematu Forscana, czy jest może jakiś manual z listą wszystkich modułów i PIDów które można odczytać za pomocą tego programu??
luksw jest offline   Odpowiedź z Cytatem