Odp: Karta Ratownicza (ang. rescue sheet) - wydrukuj i miej w Fordzie !
Zakładając ten wątek nie sądziłem że wywoła aż tyle kontrowersji.
Sam pomysł wydał mi się trafiony, jeżeli w czasie akcji ratowniczej może pomóc ratownikom to dlaczego nie wydrukować sobie tej jednej kartki. Więc tak zrobiłem. Ja akurat jeżdżę nie tak typowym autem bo Grand C-Maxów nie ma zbyt wiele na drogach więc może się komuś przyda.
Zgadzam się z opiniami poprzedników że w tej całej akcji jedna rzecz jest nietrafiona - naklejka na przednią szybę. Po pierwsze rozmiar - o połowę za duży moim zdaniem, no ale może to fachowcy od czegoś definiowali. Po drugie konieczność przyklejenia jej w lewym dolnym rogu przedniej szyby.
Na razie jeżdżę bez naklejki, ucieszyła mnie opinia powyżej ratownika że i bez niej zaglądają za osłonę przeciwsłoneczną w poszukiwaniu karty, którą u mnie znajdą.
Na naklejkę mam taki pomysł: zrobiłem jej zdjęcie, wydrukowałem sobie pomniejszoną o 50%, zalaminowałem i przykleiłem na podszybiu po lewej stronie wewnątrz Maksika. Patrząc od zewnątrz nie sposób jej nie zauważyć zupełnie jakby była przyklejona do szyby.
Minusem jest fakt że potrafi się odbijać w przedniej szybie, ale na to nie ma chyba rady. I jeszcze mam wątpliwość czy podczas upałów nie zacznie się odklejać, pomimo że przykleiłem ją specjalną samochodową dwustronną taśmą do mocowania listew ozdobnych itp.
Aha - i jeszcze na odwrotnej stronie karty napisałem numery kontaktowe w postaci ICE1, ICE2, ICE3.
Ostatnio edytowane przez KaiM ; 16-02-2014 o 13:54
|