Temat: [Mondeo 2007-2014] Woda pod tylnym siedzeniem
View Single Post
Stary 17-02-2014, 11:24   #1
porez
ford::average

Imię: Waldemar
Model: mondeo
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Woda pod tylnym siedzeniem

Temat przeciekających nadwozi w modelu mk3 już był wielokrotnie wałkowany. I niestety ja także musiałem się z tym problemem zmierzyć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po przesiadce na mk4 miałem nadzieję, że koszmar już się bezpowrotnie zakończył. Ale jak to mówią: "nadzieja - matka głupich". Wczoraj po około godzinie jazdy w deszczu musiałem rozłożyć tylną kanapę (hatchback). Niestety okazało się, że mata wygłuszająca umieszczona pod siedziskiem z prawej strony (po jego podniesieniu na zawiasach) jest nasiąknięta wodą, jak gąbka. Nie wiem od kiedy ten problem w moim aucie istnieje, bo bardzo rzadko składam tylne siedzenia. Jeszcze nie wali stęchlizną, więc prawdopodobnie problem jest w miarę świeży. Dodam, że dywaniki na podłodze i bagażniku są suche, podobnie jak reszta tej maty wygłuszającej, pod środkowym i lewym siedziskiem. Z uwagi na wysokie położenie "kałuży" podejrzewam, że woda musi lecieć gdzieś z wyżej położonych miejsc. Może ktoś z kolegów już się spotkał z takim problemem? Jeżeli nie, to bardzo proszę o jakieś sugestie.
porez jest offline   Odpowiedź z Cytatem