Temat: [C-MAX 2007-2010] jak wyjać navi blaupunkt nx
View Single Post
Stary 17-02-2014, 19:57   #27
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: jak wyjać navi blaupunkt nx

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem z jakiego powodu koledzy tak niechętnie montują na szybie - tam jest specjalne miejsce na takie urządzenia jak antena GPS... Po co kombinować i godzić się na kompromisy (5 satelitów zamiast 8...) jak można to zrobić "po bożemu"...
Potwierdzam słowa kolegi, naprawdę warto zainwestować trochę czasu (~1h) przy piwku i zrobić to tak żeby było możliwie najlepiej. Nie to abym się czepiał , ale 5 satelitów to ilość kiepska - jeśli wjedziesz w miasto w jakieś blokowiska/troszkę wyższe budynki to szybko z 5 widocznych satelit zrobią się 2 a to już ilość niewystarczająca do nawigacji.

P.S. niechcący po zbłądzeniu "puściłem" się A2 do okolic Grodziska Maz. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po wybraniu INFO navi poinformowała mnie o widocznych 10-ciu satelitach... A moja antena (made in China by 30PLN) przysmarkana jest jak na zdjęciach za pomocą podwójnej warstwy taśmy obustronnie klejącej. Szyba w tej części jest chropowata i dopiero podwójna daje efekt klejącej gąbki.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC09207.JPG (64.6 KB, 205 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC09208.JPG (79.7 KB, 173 wyświetleń)
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem