Tak jest pomka ale nie chcialem ingerowac w uklad elektryczny jej dzialania.Byc moze mozna to ogarnac i bedzie spelniala dwie funkcje.
Wkleje zdjecia na dniach i ocenisz co i jak.
Jak cos to w lato poprawie obieg cieczy.
Koledzy wklejam kilka fotek do wgladu i oceny czy mam dobrze wpiety piec w obieg cieczy w Transporterze.Dzieki wielkie za pomoc.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dolny wodny przewod od pieca podlaczony dospawanym kruccem do rurki metalowej.(wpadlem na taki pomysl i tak zrobilem)
Gora idzie tak :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I dalej przez podgrzewacz elektryczny(do wymontowania) idzie do przewodu wodnego.
Doszlem do wniosku po ostatnim zdjeciu ze mam wpiety piec w obieg cieczy powrotny idacy z nagrzewnicy gornej.Dlatego ciecz nie jest rewelacyjnie ciepla.To tak troche jakby grzal pod prad,moze nie zupelnie,ogrzewa ciecz na powrocie.
Jednak sugerowalem sie odpowietrzeniem ze musi byc na powrocie,a zawor regulacyjny na wejsciu.
A teraz widze ze jest odwrotnie,to troche wbrew logice ale tak jest.
Jedynie co teraz pewnie zrobie to obok zaworu (cieplo-zimno) doloze trojnik i ciecz goraca z pieca bedzie szla na wejscie do nagrzewnicy nie na powrot.To takie moje przemyslenia.
Teraz czekam na opinie bieglych w tym temacie.