Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 19-02-2014, 00:00   #814
antraxx
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na jaki felgi chcesz te kapcie założyć? Bo chyba nie na 16 cali.
jesli 235 to na 17 oczywiscie.
aktualnie stalowe 16 i szukam już jakiś alu, stąd min powyzsze pytanie - jak kupowac to z głową.

wracając do meritum: czy 235/45/17 to nie przerost formy dla 125 konnego diesla? wygląda to nieźle, ale czy jeździ?

Bump:
Cytat:
Napisał YatzeK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał simon_says
A rozważałeś np. całoroczne? Ja przejeździłem w MK3 70tys km (1 komplet, 4 lata) na Goodyear Vector 4Seasons i polecam. Tyle, że w rozmiarze 235 ich nie dostaniesz...
Oczywiście, ze dostaniesz opony całoroczne w tym rozmiarze, może nie GY, ale inne marki jak najbardziej.
Tyle, ze to kiepski pomysł, szczególnie do dużego i ciężkiego auta.
Drużynowy zawsze powtarzał, że na gumach nie ma co oszczędzać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wole miec 2 komplety odpowiednio na zimę i na lato.
we wcześniejszych autach miałem przeważnie zimą GY a latem Dunlopa, ale te ostatnie zwłaszcza ostatnio się popsuły, dlatego szukam alternatywy: Conti? Nokian?
antraxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem