Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 19-02-2014, 09:47   #817
YatzeK
ford::advanced

Model: MkIII
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak napisałem wcześniej w przypadku mojego auta wszystko się zgadza w 100%.
A rozmiar 205/55R16 możesz znaleźć przez szukajke na stronie głównej. Tak tez musisz szukać na oponeo wiec nie widzę tu problemu.
Ja też nie widzę problemu - z szukajki rezulteo korzystać nie zamierzam, bo nie ma Tam żadnych użytecznych dla mnie informacji. Ale to pokazuje jak mało wiarygodna jest ta strona.

Cytat:
Napisał maximondi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale o tym się przekonasz jak po ... ubezpieczyciel zapyta jakie miałeś opony.
Jak sobie poczytasz wcześniejsze wątki o zamiennikach ,to zobaczysz, że to ja pierwszy wspomniałem o możliwych problemach z ubezpieczeniami i wypłatą odszkodowań, a rezulteo jeszcze wtedy twierdziło, że inne rozmiary opon, w tym mniejsze, można sobie stosować niemal zupełnie dowolnie.

Cytat:
a masz ten zamiennik w papierach wpisany że ta wielkość jest dopuszczona bo znalazłem tylko 225/40 R18.
A gdze jest napisane, że wolno stosować tylko to co w papierach samochodu? Przez kogo niby ta wielkość ma być dopuszczona?