Cytat:
|
Kolego pawpor co ty ludziom polecasz? Mnie dzis odradzales jakiekolwiek klocki ceramiczne (Ate, EBC red sfuff) bo moga zniszczyc tarcze (przegrzewaja uklad hamulcowy) a koledze polecasz.
|
Nie bardzo wiem do czego pijesz, bo Ceramiców nikomu tutaj nie polecam.. Możesz wskazać post bo takie stwierdzenie jest trochę wyrwane z kontekstu
Cytat:
|
Ja kupilem jak chyba wiekszosc tutaj u kolegi pawpor zestaw ATE + ATE ceramic przod/tyl i efekt jest taki ze po ponad 10K przod jest do wymiany - znaczy tarcze + klocki bo sie przegrzaly i jesem jakie 800 PLN w plecy.
Nie polecam nikomu zestawu z klockami ceramicznymi chyba ze z auta korzysta baaardzo delikatnie np. w niedzielny wypad do kosciola
Ponizej mozna zobaczyc jak wygladaja moje tarcze zakupiony rowny rok temu - ku przestrodze.
Kolega pawpor polecil mi aby kupil sobie EBC green stuff a cermiki do kosza.
|
Trochę żale na forum wylewasz. Napisałeś do nas zapytanie o dokładnie o koszt Ate Ceramic + tarcze Ate, więc przesłaliśmy ofertę na takie zapytanie. Nigdy nie pisaliśmy, że Ate Ceramic są doskonałe do sportowej jazdy, a wręcz przeciwnie już w 2011r. pisaliśmy, że nadają się do spokojnej jazdy
http://forum.fordclubpolska.org/show...ht=ate+ceramic
Więc jeżeli ktoś z forum (na którym jest mnóstwo wątków o różnych hamulcach) pyta się nad dokładnie o taki zestaw to twierdzimy, że wie co to jest i przesyłamy po prostu wycenę nie wnikając w to jak dana osoba jeździ. Gdyby to była prośba w doborze to co innego, wtedy dobieralibyśmy pod dany styl jazy i oczekiwania. A teraz wyszło tak, że Pan sobie dobrał zestaw i gdy okazało się, że jest zbyt słaby chciałby Pan żebyśmy go wymienili na inny zwracając za zestaw który Pan sobie sam dobierał. Niestety ale za nasze błędy ponosimy odpowiedzialność ale nie jesteśmy w stanie zwracać pieniędzy za zły dobór wykonany przez klienta...