Witam wszystkich, jeżeli chodzi o czujnik do tempomatu nad sprzęgłem wygląda identycznie jak ten nad hamulcem, najlepiej go widać gdy otworzyszklapkę od bezpieczników, jest zamocowany na blaszce i ma kolor czarny z wystającym trzpieniem, nie dawno też działałem z tempomatem, u mnie ten trzpień był za głęboko wcisnięty i w ogóle nie dotykał dzwigni sprzęgła dlatego tempomat nie działał, należy wypiąć czujnik i wyciągnąć ręką ten trzpień z czujnika,gdy będziesz ciągnął ten trzpień będzie słychać takie terkotanie jak od opaski zaciskowej plastikowej na trzpieniu też są takie ząbki, potem montujesz czujnik w mocowanie nad pedałem wpinasz kostkę i powinno działać, sprawdz VAGIEM czy jest reakcja na wciskanie sprzęgła, powinno 0 zamieniać się na 1 podczas wciskania sprzęgła, w razie dodatkowych pytań pisz, pozdrawiam
Bump: poniżej masz link jak wygląda taki czujnik
http://allegro.pl/ford-galaxy-mk2-cz...943075872.html
tyle tylko, że wydaje mi się że ma też trochę za mocno wciśnięty trzpień który w moim przypadku wystawał bardziej po wysunięciu go ręką, po zamontowaniu do mocowania nad pedałem sprzęgła, trzpień wsunie się tyle ile trzeba i sam się ustawi na długość wystawania.