View Single Post
Stary 22-02-2014, 09:51   #42
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Być może niezłe miejsce na zwykłą nawigację.

Oczywiście ten uchwyt Kuda znam i inne też. Sam miałem zamontowane w innych fordach już od wielu lat. Np. do focusa są bardzo udane. Ale ten, który proponujesz do mondeo jak dla mnie jest zbyt ordynarny (duży, rzucający się w oczy i to w centralnym punkcie), zakłóca stosunkowo ładna linię deski w tym miejscu.
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje ale wolałbym coś delikatniejszego. Uchwyt Kuda dla mondeo montowany z boku radia (przy kolanach pasażera) też nie specjalnie jest udany (dość duży w części mocującej). W focusie był montowany wyżej i zdecydowanie delikatniejszy. W ogóle to z uchwytami Kuda miałem dużo do czynienia (zamontowane w wielu samochodach firmowych pod moją "opieką").

Mnie tak naprawdę interesuje uchwyt do navi (4,3" - 5") i mocowany do słupka A z lewej strony. Do telefonu nie potrzebuję, bo mam BT/VC. I jak dla mnie ten Brodit jest ciekawym rozwiązaniem. Mógłby mieć np. tą obejmę mocującą w kolorze słupka, przez to nie rzucał by się tak w oczy.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem