Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 23-02-2014, 14:46   #857
YatzeK
ford::advanced

Model: MkIII
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał jjjj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ze stanowiskiem koncernów to byłbym ostrożny.. bo to jest tylko biznes
No ale skoro to tylko biznes to koncernom zależałoby, żebyś jak najszybciej kupił od nich nowy model a nie skupował starocie po hurtowniach.

Cytat:
Napisał jjjj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Diler, który kupił od brokera z zachodu zapłacił mniej za takiego leżaka, dlaczego ja mam płacić 100% ceny?
Bo na tym polega rynek - sprzedawca ZAWSZE chce jak najtaniej kupić i jak najdrożej sprzedać, żeby jak najwięcej zarobić. Jak ci nie odpowiada to idziesz do innego, który sprzeda ci ten sam towar taniej. Konkurencja. Proste, prawda?

Swoją drogą - dlaczego bez marudzenia płacisz 100% ceny za mnóstwo innych części zamiennych, które kupujesz nie patrząc nawet na ich datę produkcji? A przecież są wykonane z materiałów, które tez się starzeją.

Ale z jakiegoś powodu to o dacie produkcji opon krążą bzdurne mądrości internetu nie poparte rzeczywistością. O innych częściach i akcesoriach jakoś tego nie słychać.

Cytat:
a ile serwisów w PL ma profesjonalny magazyn opon z odp. wilgotnością i temperaturą? na palcach 1 ręki mogę je policzyć.
A jaki to jest według ciebie ten "profesjonalny" magazyn? Jaka to jest ta "odpowiednia" wilgotność i temperatura? Wiesz? Ile magazynów opon widziałeś w życiu? prawdziwych magazynów, a nie składzików przy serwisach.