Cytat:
|
Ze stanowiskiem koncernów to byłbym ostrożny.. bo to jest tylko biznes
|
No ale skoro to tylko biznes to koncernom zależałoby, żebyś jak najszybciej kupił od nich nowy model a nie skupował starocie po hurtowniach.
Cytat:
|
Diler, który kupił od brokera z zachodu zapłacił mniej za takiego leżaka, dlaczego ja mam płacić 100% ceny?
|
Bo na tym polega rynek - sprzedawca ZAWSZE chce jak najtaniej kupić i jak najdrożej sprzedać, żeby jak najwięcej zarobić. Jak ci nie odpowiada to idziesz do innego, który sprzeda ci ten sam towar taniej. Konkurencja. Proste, prawda?
Swoją drogą - dlaczego bez marudzenia płacisz 100% ceny za mnóstwo innych części zamiennych, które kupujesz nie patrząc nawet na ich datę produkcji? A przecież są wykonane z materiałów, które tez się starzeją.
Ale z jakiegoś powodu to o dacie produkcji opon krążą bzdurne mądrości internetu nie poparte rzeczywistością. O innych częściach i akcesoriach jakoś tego nie słychać.
Cytat:
|
a ile serwisów w PL ma profesjonalny magazyn opon z odp. wilgotnością i temperaturą? na palcach 1 ręki mogę je policzyć.
|
A jaki to jest według ciebie ten "profesjonalny" magazyn? Jaka to jest ta "odpowiednia" wilgotność i temperatura? Wiesz? Ile magazynów opon widziałeś w życiu? prawdziwych magazynów, a nie składzików przy serwisach.