View Single Post
Stary 24-02-2014, 23:35   #1
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Angry Cylinderek puszcza płyn hamulcowy, brak hamulca. Kto winny usterki ?

Witam.

Panowie, pomóżcie mi ustalić, kto jest winny awarii w moim psikusie. Miesiąc temu zrobiłem kompletne hamulce tył. Nowe bębny, bebechy, przewody, płyn. 1000zł pooszłooooo się walić. Dzisiaj przyjeżdżam na przegląd(15km około, trasa+miasto) i po sprawdzeniu hamulców na rolkach, gościu włazi pod auto i mówi, że cylinderek leje, patrzę, faktycznie, bo koło mokre. Zdziwiłem się, bo wyjeżdżając z domu nic nie widziałem, hamulce też nie zmieniły działania. Podjechałem do gościa, który robił mi hamulce, niestety dopiero jutro obejrzy samochód. Do domu wróciłem już bez hamulców i z płynem poniżej minimum. Dolałem z 200ml, bo tyle miałem i jakoś się jutro doturlam. Mechanik ma mi to zrobić na gwarancji i w sumie na początku obstawiałem jego błąd(hamulce mają najechane z 200-250km), ale im dłużej myślę, tym bardziej zastanawiam się, czy to nie wina diagnosty. Czy jednoczesne wciśnięcie hamulca roboczego u awaryjnego na rolkach, może doprowadzić do takiej awarii ? Wujowi w seicento tak hamulce załatwili...

Proszę o sugestie, od kogo egzekwować naprawę, bo ja ani złotówki już nie dopłacę. Auto miałem sprawne, póki nie trafiło na rolki.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 25-02-2014 o 08:29
mojmistrz jest offline   Odpowiedź z Cytatem