Wymiana radia 6000CD na radio z FL
Witam!
Przymierzam się do wymiany radia oraz panelu klimatyzacji w moim Focusie i chciałbym zasięgnąć wiedzy szanownych kolegów. Posiadam obecnie radio 6000CD starego typu (jeśli tak to można ująć) - załącznik 1, a zamierzam szukać radia które występuje po lifcie - załącznik 2. Mierzyłem obudowę/ramkę panelu środkowego, który okala również panel klimatyzacji i jest on tych samych wymiarów. Wiadomo że musiałbym zdobyć komplet, tj. radio+klimatronik+ramka. Pytanie czy taka wymiana po pierwsze jest możliwa, tzn. czy mogą nie pasować jakieś kostki, kable, mocowania itp, a po drugie czy wymagane mogą być jeszcze jakieś elementy poza wymienionymi (radio+klimatronik+ramka)? Może ktoś przeprowadzał już taką operację i może coś podpowiedzieć? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
Nie bardzo też ogarniam jak przebiegały liftingi w fokach, z tego co wiem najpierw był lift wnętrza, chyba w 2007r (radio, klima i kolor podświetlenia), a dopiero później lift nadwozia (chyba w 2008r). Ale radio nadal nazywa się 6000CD, w związku z czym jak takiego radia szukać? Czy Focus z 2007 po lifcie wnętrza będzie miał takie samo radio jak ten po lifcie nadwozia (w zasadzie to świateł)? Gdyby ktoś mógł rzucić światło na tę kwestię byłoby miło.
Z góry dziękuję za pomoc, gdyby był jakiś temat w którym ktoś poruszał temat wymiany radia to przepraszam, ale nie znalazłem na forum takiej informacji o Focusie MK2.
|