View Single Post
Stary 26-02-2014, 18:27   #3889
Matek24
ford::average

Imię: Mateusz
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 Ecoboost 203PS
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Mondeo MK3 , MK4 CHIP TUNING - kompendium wiedzy

Witam dzis po pracy zabralem ze soba kolege zeby troszke przegazowal forda. Sprawdzilem weze i przy 2tys obrotow twardnialy wiec chyba turbina daje cisnienie. Patrzylem na dymienie i ku mojemu zaskoczeniu nie dymy. Przy 4 tys obrotow poszlo troszke czarno-szarego dymu ale nie wiele. Sprawdzilismy jego passata i dymil identycznie przy tych obrotach. Podczas dodawania gazu gdy mialem glowe pod maska nie slyszalem tego swistu powietrza jak podczas jazdy. Z tego co juz sie dowiedzialem to chyba zawor egr moge wykluczyc bo wczoraj sprawdzilem i obroty bez problemu ida do 5 tys obrotow. Od 3700 samochod przestaje juz ciagnac ale obroty rosna. Jakies dalsze sugestie co moge sprawdzic? Ps. nie wiem jak wyglada ta gruszka przy turbo i jej nie sprawdzilem.

Bump: Witam dzis po pracy zabralem ze soba kolege zeby troszke przegazowal forda. Sprawdzilem weze i przy 2tys obrotow twardnialy wiec chyba turbina daje cisnienie. Patrzylem na dymienie i ku mojemu zaskoczeniu nie dymy. Przy 4 tys obrotow poszlo troszke czarno-szarego dymu ale nie wiele. Sprawdzilismy jego passata i dymil identycznie przy tych obrotach. Podczas dodawania gazu gdy mialem glowe pod maska nie slyszalem tego swistu powietrza jak podczas jazdy. Z tego co juz sie dowiedzialem to chyba zawor egr moge wykluczyc bo wczoraj sprawdzilem i obroty bez problemu ida do 5 tys obrotow. Od 3700 samochod przestaje juz ciagnac ale obroty rosna. Jakies dalsze sugestie co moge sprawdzic? Ps. nie wiem jak wyglada ta gruszka przy turbo i jej nie sprawdzilem.
Matek24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem