Podepnę się pod temat
Witam wszystkich.
Mam nadzieję, że ktoś miał taki przypadek, bo inaczej czeka mnie kosztowna wymiana silnika lub co chyba gorsza wału korbowego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Opis problemu:
Pojechałem ostatnio do mojego mechanika z likwidacją wycieku oleju z silnika, po wstępnej diagnozie wyszło, że cieknie spod uszczelniacza wału korbowego.
Po jego wymianie na nowy oryginalny zimering Forda zaczeło mi lecieć jeszcze bardziej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wróciłem więc do mechanika z reklamacją po ponownym rozebraniu stwierdzenie "na wale korbowym jakaś skaza, czy wgłębienie w miejscu założenia zimeringu", króra to skaza uszkadza ponoć ten uszczelniacz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko skąd w takim miejscu uszkodzenie wału ???
Mechanik twierdzi, że to zużycie materiału
Moja Foka 1.4 benzyna ma przelatane dopiero 198 tyś. co nie jest jakąś wielką wartością, wymiany wszystkiego na czas, stąd moje zaskoczenie, takiego uszkodzenia.
Mechanik nic szczególnego nie doradził, coś tam, że najlepiej szukać silnika, (co ze wstawieniem i tak wychodzi kupę kasy), bo znowu wstawić nowy wał nie jest tak prosto.
Proszę pomóżcie, może jakieś pomysły???
Pozdrawiam
DaRiO