View Single Post
Stary 02-03-2014, 07:14   #412
seba222333

Domyślnie Odp: Samochody z korygowanymi licznikami / nieścisłości w dokumentach

I ja się przyłączę do demaskowania wszelkiego typu "KOREKT"

Szukam Galaxy i co znalazłem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4018135227

Auto od pierwszego właściciela, rejestracja z Niemiec (w ogłoszeniu nie ma nigdzie wprost powiedziane, że z tego kraju pojazd, ale rejestracja to sugeruje: ZEL X108 )

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

VIN samochodu podany przez sprzedającego to: WF0MXXGBWMAJ10552

A co na to etis.ford.com:

Jak widać tutaj rejestracja samochodu to: 01LPT7, samochód zarejestrowany w Holandii.

i strona holenderska - sprawdzenie po numerze rejestracyjnym:
I widać, że auto wywiezione z Holandii w lutym tego roku.
Jak widać auto pochodzi z Holandii a nie z Niemiec. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć żadnych danych o przebiegu samochodu.

I jeszcze jedno, ale niech mnie ktoś sprawdzi: tapicerka Prada/Lux / Ebony - to tapicerka chyba materiałowa a nie skórzana?

Bump: I jeszcze jeden GALAXY:
http://otomoto.pl/ford-galaxy-titani...C32368899.html

Procedura ta sama co wyżej - samochód sprowadzony od pierwszego właściciela z Niemiec, a w rzeczywistości wywieziony z Holandii w styczniu tego roku. Na jednym ze zdjęć w ogłoszeniu jest końcówka rejestracji, która nie pokrywa się z tą w etisie.
VIN: WF0MXXGBWMBU86835 (podany przez właściciela)

Odpowiedź z Cytatem