Kolego najwidoczniej trafiłeś nie na złej jakości paliwo lecz zatankowałeś resztki ze zbiornika pod stacją i tym samym zassało syf, który osiada się na dnie zbiorników lub też na dolnej części zbiorników ścianek bocznych w połączeniu ze starym filtrem paliwa (dawno nie wymienianym) takie coś Ci się przytrafiło. Często się tak dzieje gdy obsługa stacji nie monitoruje stanu paliw w zbiornikach i wcześniej nie oznaczy danego dystrybutora jako "Nieczynny" lub często zastawiane są dystrybutory pachołkami drogowymi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostaje jak najszybsza wymiana filtra paliwa, podpięcie pod komputer i skasowanie błędów. Gdy jednak sytuacja się znów powtórzy prawdopodobnie trzeba będzie czyścić bak ... Choć po wymianie filtra paliwa raczej powinno być OK ^_^
Ps. Osoby robiące bardzo dużo kilosów rocznie, powyżej 20 tys. zaleca się wymianę filtra paliwa 2x w roku - na wiosnę oraz na zimę, a gdy ktoś robi w granicach 10-15 tys. rocznie przez zimą co roku wystarczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Filtr kosztuje grosze, a taka profilaktyka w silnikach Diesla jak najbardziej jest wskazana tym bardziej jeżeli tankujemy na różnych stacjach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja tankuję na jednej stacji, zawsze biorę paragon i gdyby coś się takiego mi przytrafiło na pewno bym reklamował i żądał zwrotu pieniędzy za zakup filtra paliwa - wiem, że można, bowiem raz tak reklamowałem paliwo ze stacji i dostałem zwrot pieniędzy za filtr - 5 lat temu co prawda ale myślę, że niewiele się zmieniło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.