Temat: [Mondeo 2007-2014] benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza
View Single Post
Stary 04-03-2014, 16:52   #43
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
Domyślnie Odp: benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza

Cytat:
Napisał dariuszk24 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o rany "jaki parameter w forscanie pokazuje ich ruch" -chodzi o klapki pewnie.
Moi drodzy koledzy z
cala robota ze sprawdzeniem tych.... klape
Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żadne podłączenie do kompa nie wykryje czy wymaga wymiany/naprawy czy nie
Panowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mnie starego a... posądzać o to że wymagam parametru wskazującego stan ich zużycia... Nie zrozumieliście mnie, Chodziło mi o podgląd na "wysterowanie ich otwarcia" Czyli w jakich warunkach mają się otwierać, ciśnienie, czas wtrysku, obroty, stopień otwarcie przepustnicy. Wiedza ta mogłaby dać odpowiedz dlaczego u jednego się zużywają wcześniej a u innego później.
Ot takie dywagacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w swoim MK3 wywaliłem je ponad 40 tys. km temu. Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych z tego tytułu
O i fajnie, czyli jak w MK4 nie zmieniły się algorytmy tym sterujące to powinno być podobnie, Może ktoś to potwierdzi.

Ps. A zaglądnąć tam i tak zaglądnę, jak będę gaz montował.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem