Cytat:
|
co z softem BCMa, PCMa i sterownika radaru - trzeba było coś rzeźbić ponad to co zrobiłeś ELMConfigiem?
|
Nic w sofcie nie trzeba było robić,tylko ELMConfig.
Aktywny tempomat sprawuje się jak zwykły tempomat tylko czasem przyhamuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,bardziej zależało mi na ostrzeganiu o przeszkodzie z przodu -to jest naprawdę fajne
Cytat:
|
mm32 - miałeś całą wiązkę do aktywnego tempomatu?
|
Miałem wtyczkę do sterownika(żółta na zdjęciu),wtyczkę do radaru i tyle,powpinałem wtyczki,założyłem lewe przyciski od tempomatu,odpaliłem ELMConfiga i po wszystkim.
Wszystkie elementy zakupiłem na allegro.Czasami sprzedajacy w ramach utrudniania zycia sprzedają różne elementy pod innymi nazwami i trzeba się troszkę naszukać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Bump:
Cytat:
|
W wątku o HLA pisałeś, że potrzeba aktywować IDS`em a później napisałeś, że gość nie był w stanie tego zrobić i poradziłeś sobie ELMConfigiem.
Czyli suma sumarum trzeba jechać pod IDS czy wystarczy ELM? Pytam tutaj bo to niejako powiązany wątek.
|
Niedokładnie doczytałeś,bo bez IDS auto nie chciało odpalić, bo trzeba przeprowadzić adaptację pompy ABS/ESP-tego ELMConfig póki co nie ogarnia.IDS za to nie ogarniał zmiany konfiguracji mojego auta na Enhanced ESP/IVD potrzebnej do uruchomienia systemu HLA i później ACC.