Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 05-03-2014, 15:50   #57
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co z softem BCMa, PCMa i sterownika radaru - trzeba było coś rzeźbić ponad to co zrobiłeś ELMConfigiem?
Nic w sofcie nie trzeba było robić,tylko ELMConfig.
Aktywny tempomat sprawuje się jak zwykły tempomat tylko czasem przyhamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,bardziej zależało mi na ostrzeganiu o przeszkodzie z przodu -to jest naprawdę fajne
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 - miałeś całą wiązkę do aktywnego tempomatu?
Miałem wtyczkę do sterownika(żółta na zdjęciu),wtyczkę do radaru i tyle,powpinałem wtyczki,założyłem lewe przyciski od tempomatu,odpaliłem ELMConfiga i po wszystkim.

Wszystkie elementy zakupiłem na allegro.Czasami sprzedajacy w ramach utrudniania zycia sprzedają różne elementy pod innymi nazwami i trzeba się troszkę naszukać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Bump:
Cytat:
Napisał Du_poid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W wątku o HLA pisałeś, że potrzeba aktywować IDS`em a później napisałeś, że gość nie był w stanie tego zrobić i poradziłeś sobie ELMConfigiem.
Czyli suma sumarum trzeba jechać pod IDS czy wystarczy ELM? Pytam tutaj bo to niejako powiązany wątek.
Niedokładnie doczytałeś,bo bez IDS auto nie chciało odpalić, bo trzeba przeprowadzić adaptację pompy ABS/ESP-tego ELMConfig póki co nie ogarnia.IDS za to nie ogarniał zmiany konfiguracji mojego auta na Enhanced ESP/IVD potrzebnej do uruchomienia systemu HLA i później ACC.

Ostatnio edytowane przez mm32 ; 05-03-2014 o 15:57
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem