View Single Post
Stary 05-03-2014, 21:12   #1264
lulek
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał wrobel79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem już po całym zabiegu aktualizacji - WSZYSTKO POSZŁO BEZ PROBLEMÓW i zgodnie z instrukcją. WIELKIE DZIĘKI.
Jakby ktoś potrzebował fotek to mam je z całego proces aktualizacji. Teraz załączam te ukazujące finalny efekt.

Jako ciekawostkę dodam, że ta "gruba strzałka" pokazuje się przy skali auto, natomiast przy wyłączeniu automatycznego skalowania pojawiają się piktogramy z manewrami i pasami ruchu.

TERAZ PROŚBA O WAS O UDOSTĘPNIENIE INSTRUKCJI DO NX NA SD.
Jestem po wgraniu najnowszej aktualizacji oprogramowania w NX SD. Oprogramowanie było aktualizowane bezpłatnie poprzez serwis FORD'a.
Potwierdziły się Wasze spostrzeżenia co do funkcjonowania NAVI z nowym oprogramowaniem:
- to co opisał tedi_k, przy radiu nie powraca z kamery cofania na nawigację ale co ważne zachowuje wyznaczoną trasę
- gruba strzałka nawigacyjna działa tylko w podglądzie na skali auto
- podczas instalacji znikły zapamiętane stacje radiowe i ustawienia audio natomiast pozostały wszystkie pozostałe nastawy nawigacyjne, cele, ulubione (dla mnie było to bardzo ważne)
- pojawiły się polskie napisy, komunikaty głosowe z mapą 2012

Co ciekawe, przy wybieraniu głosowym kontaktów z książki telefonicznej poprzez moduł VC pada grzeczne pytanie po polsku, który numer ma być wybrany, komórkowy, służbowy czy prywatny. Akceptowane są także odpowiedzi po polsku …….
Dodatkowo w stosunku do starej wersji nie znika wyznaczona trasa po wyłączeniu silnika np. na tankowanie + kawa 
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20140221_211111.jpg (86.4 KB, 179 wyświetleń)
lulek jest offline   Odpowiedź z Cytatem