Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 05-03-2014, 21:13   #284
r2di2
ford::beginner

Imię: Artur
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6L 100ps
Rocznik: 2008
Cool Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał r2di2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
...
Mam jedno pytanie. Odczytałem konfigurację PCMa w moim aucie. stn1110 chwilę popracował, ale ładnie wszystko ściągnął. Wsród ustawień PCMa jest typ alternatora. U mnie elmconfig pokazał "Unknown type 01". Czy to może być jakimś problemem? czy, skoro elmconfig odczytał 01 to przy aktywacji tempomatu zapisze to samo 01 spowrotem do PCMa i będzie dobrze?
oczywiście będę miał zapisany aktualny stan PCMa, tak żeby możnabyło wrócić do fabrycznych ustawień.
...
To sobie odpowiedziałem sam. To było chyba najdłuższe 6min, ale PCM zaprogramowany z tempomatem i zapisał sobie te 01. Jutro testy, bo wpadł sąsiad z % Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale autko odpala, oby do jutra nie zapomniało jak to się robi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

stn1110 od viakena spisał się na medal.