Dojechał do mnie Tracer Strada. Jakość nagrań w Mondeo jest dokładnie taka jak tutaj:
http://youtu.be/MIzE_SPj_xc Odpowiada cenie urządzenia.
Oglądałem i bawiłem się Mio Gogleverem i Omegą. Jakość nagrań w jednych lepsza w drugich gorsza. Ale tylko w Tracerze odpowiadający mi sposób montażu.
Sposób mocowania bardzo dobry ( przyssawka i uchwyt do przyklejenia na szybie). Nie odstaje od szyby mieści się za lusterkiem. Jest mało widoczny z zewnątrz. Bardzo prosty demontaż. W komplecie jest bardzo długi kabel zasilający, niestety wtyczka jest prosta i odstaje. Zamówiłem już zasilacz z wtyczką kątową. Rozbiorę go i z zasilaniem podepnę się pod oświetlenie w podsufitce. Grzebał już ktoś w tej lampce, jak ją zdjąć. Ma ktoś może jakieś fotki. Z demolką czekam na dostawę zasilacza. Czy ktoś ma może taki rejestrator ? Jak wyłączyć podświetlenie ekranu. Chciałbym żeby po uruchomieniu samochodu (podaniu zasilania) rejestrator uruchamiał się ale bez podświetlonego ekranu. Instrukcja jest tragiczna.
Tomcioo - twój typ można już na Allegro kupić za trochę ponad 200zł. Szkoda tylko że brak w niej ekranu. Gdyby nie moje zastosowania urządzenia poza samochodem, też chyba wybrałbym to rozwiązanie.