Witajcie.
Proszę o pomoc w interpretacji wyników przeglądu przed sprzedażowego S-MAXa rok 2009 silknik 1.8 TDCI:
http://otomoto.pl/ford-s-max-1-8-tdc...C32301940.html
Byłem oglądałem i oglądałem, sprzedaje go nasz kolega z forum. Wszystko co mówił pokryło się z tym co wykazał przegląd.
Niestety jak to zawsze jest musi wyjść coś dodatkowo. Mianowicie wyszło że samochód ma skrzywiony wahacz górny tylny, pokrzywione mocowanie wahacza krótkiego prawego przy belce. Jak się przyjrzeliśmy ma wybraną oponę od środka czyli faktycznie skrzywienie wpływa na zbieżność. Wygląda na to że właściciel przyłożył w jakiś krawężnik albo wpadł w dziurę i potem z tym już jeździł. Dodaje skan testu hamowania. Pytanie czy da się naprostować? Czy warto?
Do tego wyszło kilka błędów na komputerze, proszę o pomoc w ich interpretacji:
1. ABS – Utrata łączności z SAM. Możliwe przyczyny: błąd komunikacji CAN, wewnętrzna usterka SASM
2. ABS – Utrata łączności z ECM/PCM A. Możliwe przyczyny: utrata łączności z PCM, nie odebrano jednego lub wszystkich komunikatów z PCM, brak komunikatu CAN z PCM, brak możliwości nawiązania transmisji danych z PCM
3. IPS – Moduł sterujący tablicą rozdzielczą. Nieprawidłowe dane uzyskane z VDM.
4. BCMii – Moduł sterujący układami nadwozia. Kluczyk PATS
5. Moduł sterujący sprzętu audio. Moduł sterujący.
Co te błędy mogą oznaczać?
Co myślicie o tym aucie? Jest sens pchać się w nie wg Was?
Jak trzeba jeszcze którychś kartek z przeglądu to nie ma problemu zeskanuję i dodam.
Pozdrawiam
Darek